FAQ

Staat uw vraag/antwoord hier niet tussen? Stuur ons gerust een mail naar info@contramos.be en wij antwoorden u zo spoedig mogelijk.

Is jullie antimos product schadelijk?

Vroeger werden producten gebruikt op basis van schadelijke stoffen, zoals glyfosaat, die de laatste jaren erg ter discussie staan. Ondertussen heeft de overheid hier strenge maatregelen in getroffen en hebben hierdoor succesvolle alternatieven hun intrede gedaan.

Het antimos product dat wij gebruiken heeft een zelfreinigend effect en is biologisch afbreekbaar. Het zal de zuurstof wegnemen uit beginnende mos- en algenvorming zodat de wind en regen deze zelf zal wegspoelen. Met andere woorden, dit product is niet schadelijk.

Mijn dak heeft geen onderdak, is dit een probleem?

Ondanks dat er zich regelmatig vuil bevindt aan de onderkant (rand) van de dakpannen, reinigen we met een bepaalde techniek waardoor er niet onder de dakpannen gespoten wordt. Toch is er een minimale kans op insijpeling wanneer u geen onderdak heeft. Door onze jarenlange ervaring weten we echter wat mogelijk is en wat niet. Dit wordt steeds deskundig weerlegd met de klant ter plaatse. 

Moet ik thuis zijn tijdens de werken?

Indien we toegang hebben tot het domein met bijhorende stroom- en watervoorziening, hoeft u niet thuis te zijn.

Hoe plaatsen jullie de hydrofuge/oleofuge?

De werkwijze van het aanbrengen van hydrofuge/oleofuge is zeer gelijkaardig aan het verven (coating). Door onze professionele apparatuur (Airless Mark VII Pro Contractor) kunnen wij dit product zeer gecontroleerd op jouw dak en/of gevel vernevelen waardoor het als het ware waterdicht gemaakt wordt.

Wat is het verschil tussen oleofuge en hydrofuge?

Hydrofuge is een methode om uw dak of gevel water- en vuilafstotend te maken. Het wordt ook wel impregnatie genoemd. Bij hydrofuge wordt er een transparante waterafstotende vloeistof op het oppervlak aangebracht. Het product dringt diep door in de poriën van de gevelstenen en/of de dakpannen zodat er geen water (neerslag) en vocht meer doorheen kan komen.

In gebieden met veel vervuiling gaat oleofuge nog een stapje verder. Oleofuge stopt waterindringing, en beschermt ook tegen vet- en olie-indringing. Eveneens wordt de aantasting door zure regen beperkt en wordt uw dak en/of gevel beschermd tegen vorstschade.

Zijn er mogelijke meerkosten?

Contramos staat voor transparantie. De prijs en afgesproken werken op de goedgekeurde offerte zullen worden aangerekend en niets meer. Kortom, geen verborgen kosten! 

Hoe houd ik mijn dak proper?

Een nieuwbouwwoning met een nieuw dak, of een recent gereinigd dak houden wij samen met jullie zo lang mogelijk mos- en vuilvrij. Met onze op maat gemaakte (na)behandelingen garanderen we dat de levensduur van jouw dak verlengd wordt en dat onnodige kosten in de toekomst vermeden worden. Contramos grijpt tijdig in zodat waterlekken, algen en mosvorming geen kans krijgen!

Hoe gaan jullie te werk?

In fase 1 worden in samenspraak met de klant de nodige werken besproken. Alsook wordt er een nazicht van het dak uitgevoerd. Na de effectieve reiniging plaatsten we een anti-mos product. Contramos zorgt eveneens voor alle opkuis en laat uw domein netjes achter.

De nazorg en onderhoud van uw dak behoort tot fase 2. Afhankelijk van de gekozen behandeling verschillen de werken. Voor een volledig nieuwe look van uw dak kan u enerzijds kiezen voor een coating. Deze wordt in 2 lagen geplaatst. Een eerste laag bestaat uit primer en verf voor een optimale hechting. De tweede laag bestaat uit enkel verf. Anderzijds kan u kiezen voor een hydrofuge of oleofuge voor uw dak water- en vuilafstotend te maken, waarbij maar één laag nodig is. 

Wat is stoomreiniging?

Met stoomreinigen wordt vervuiling letterlijk losgeweekt en niet weggespoten zoals bij hogedruk reinigen. De stoom onder hoge temperatuur weekt mos, algen, fecaliën, schimmels, bacteriën en andere verontreinigingen los. Hierdoor wordt de reiniging aanzienlijk vergemakkelijkt. Zoals wij het graag zeggen: We passen de druk aan en verhogen de temperatuur voor een optimale reiniging.

Hoe verloopt de betaling?

Er wordt geen voorschot aan onze klanten aangerekend. Na de uitvoering van de werken overlopen we alles samen met de klant en wordt de factuur via mail doorgestuurd tenzij de klant dit anders wenst. De betalingstermijn bedraagt 10 dagen na factuurdatum.

Hoe snel kunnen de werken worden uitgevoerd?

We hanteren de gouden regel om alle goedgekeurde offertes uit te voeren binnen de maand of sneller. Let op, we moeten rekening houden met een periode in de winter waarbij door extreme kou en neerslag de werken niet kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor zullen de werken worden uitgesteld naar een later moment waarop het weer het toelaat.

Hoelang duren de werken?

De duur van de werken is zeer afhankelijk van verschillende factoren zoals weersomstandigheden, type dakbedekking, vervuiling etc. Kiest u voor enkel een dakreiniging of ook een gevelreiniging? We kunnen stellen dat de werken een halve dag tot twee dagen in beslag nemen.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x